Maandlasten berekenen

Je bent aan het zoeken naar een nieuw huis en hebt inzicht nodig in je financiële mogelijkheden. Door de tool van de HypotheekGigant kun je maandlasten hypotheek berekenen naar het volgende level tillen. Deze tool helpt je met het berekenen van je maandlasten en kijkt naar wat je nog overhoud. Het is erg belangrijk dat je inzicht krijgt in je maandlasten, dit geeft je rust en geen stress. De meeste mensen weten niet hun maandlasten zijn en lopen tegen het einde van de maand vaak te stressen omdat ze niet weten of ze nog wel genoeg overhouden om andere leuke dingen te doen. Je kan via de tool je gegevens inleveren en dan op berekenen klikken. Hypotheek maandlasten berekenen is op deze manier heel eenvoudig en je hoeft hier niet te denken aan lastige berekeningen maar alles gebeurt automatisch.

Maandlasten hypotheek berekenen eigen huis

Heb je eindelijk je droomhuis gevonden en vervolgens heb je geen inzicht in de maandlasten. De maandlasten hypotheek berekenen van het eigen huis kun je eenvoudig doen bij de hypothekenegigant. Wij bieden de tools en informatie om uit te rekenen hoeveel geld je per maand kwijt bent aan de hypotheek. Je kunt hierbij je hypotheek lasten berekenen en krijgt een mooi overzicht van wat je financiële situatie is. Op deze manier hoef je niet te stressen en hoef je eigenlijk ook geen hypotheekadviseur in dienst te nemen, dit gaat je een hoop geld besparen. Houd ook rekenening met de andere kosten naast de hypotheek.

euro-maandlasten-berekenenWij raden het aan om een financieël stappenplan te maken waarin beschreven staat hoeveel geld je betaald aan de verzekeringen, het gas, water en licht. Zo zijn er nog meer maandelijkse vaste lasten waarmee je rekening moet houden.  Daarbiij is het ook goed om te weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Hierdoor weet je wat je kan krijgen en wat je ook nodig zal hebben. Om het maandbedrag van je hypotheek te berekenen zal je moeten weten wat voor hypotheek je hebt. Er zijn verschillende hypotheken die je kan afsluiten zoals wij op de algemene "hypotheken" pagina hebben beschreven. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de laatste hypotheken en informatie over het vergelijken van deze hypotheken.

Je kunt er ook voor kiezen om eigen geld in te brengen als je een huis koopt. Dit is in 2018 steeds belangrijker geworden. Je eigen geld inbringen kun je op drie manieren doen. Als je een huis gaat kopen kun je ten eerste de bijkomende kosten gaan betalen zoals kosten voor bijvoorbeeld een notaris. Nummer 2 is het bekostigen van de koopsom. Als je al een koopwoning hebt of je gaat verhuizen dan is er ook een 3de mogelijkheid, dit is dat je je eigen geld in je levensverzekering stopt.

Bij het ingbrengen van eigen geld komen veel voordelen kijken, de belangrijkste hiervan is dat je hypotheek drasitsch lager wordt. Je gaat dus minder geld lenen waardoor je weer geld overhoud en kunt investeren in bijvoorbeeld je inboedel. Je maandlasten worden op deze manier lager omdat je een minder grote schuld hebt staan bij de bank. Ook hoef je minder vermogensrendementsheffing te betalen, echter heb je minder recht op hypotheekrenteaftrek. In 2018 kun je niet meer lenen dan maximaal de waarde van het huis. Wat het beste past bij jou is aan jezelf, je kunt een adviseur vragen om je te laten adviseren. Maar je zou ook enkele websites kunnen afgaan om alle informatie te krijgen die je nodig hebt. Wij hebben zoveel mogelijk informatie beschikbaar gemaakt zodat jij de juiste keuze kunt maken bij het kopen van een nieuw huis

Tweede hypotheek berekenen

Bij het berekenen van een tweede hypotheek komen er andere elementen bij. Een tweede hypotheek wordt ook wel de aanvullende hypotheek genoemd omdat hij de eerste hypotheek aanvuld. Deze kun je bij je eigen of een andere partij afsluiten. Maar waarom zou je eigenlijk een tweede hypotheek afsluiten? Dit kun je bijvoorbeeld doen om het huis te verbouwen of te onderhouden. Een tweede hypotheek berekenen gaat hetzelfde als de eerste. Er zijn hierbij geen verschillen.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met genoeg inkomen en met voldoende overwaarde op uw huidige huis. Ook wordt er gekeken naar het inkomen van je partner. Zou je bijvoorbeelde de tweede hypotheek willen afsluiten voor een verbouwing van het huis dan zijn al deze kosten en de rente fiscaal aftrekbaar. Dit komt omdat bij een verbouwing of verbetering van je huis de waarde omhoog gaat, het huis levert meer op dus zijn de kosten aftrekbaar. Mocht je de tweede hypotheek voor iets anders gebruiken dan het verbouwen van uw huis of het beteren hiervan dan zijn de kosten niet aftrekbaar. Stel je wil een mooie nieuwe auto kopen dan gaat je waarde van het huis niet omhoog waardoor je huis hetzelfde blijft. Ook zou je een tweede hypotheek kunnen nemen voor een tweede huis.

Een tweede hypotheek afsluiten brengt uiteraard ook kosten met zich mee. Je betaald extra aan notariskosten, afsluitkosten en taxatiekosten. Daarom is het misschien goed om rekening te houden met deze kosten, mocht je het slimme willen oplossen dan zou je ook je huidige hypotheek kunnen vergroten hierdoor blijven de kosten hetzelfde.

TOP