Actuele hypotheekrente vergelijken

Om informatie te krijgen over de actuele hypotheekrente kun je de tool van de HypothekenGigant gebruiken. Echter raden wij het aan om eerst naar één van onze pagina's te gaan genaamd hypotheken vergelijken. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de verschillende hypotheken. Dit is belangrijk omdat je een keuze moet gaan maken bij het selecteren van de hypotheekvorm op de actuele hypotheekrente pagina. Ook moet je selecteren hoelang de rentevaste periode gaat duren, het rentetarief en het type bouw (nieuwbouw, bestaande bouw). Maak dus vast een lijstje met wat je allemaal wil bij het kopen van een huis. Op onze website kun je hier ook veel informatie over vinden wat je het beste kunt doen en met welke zaken je allemaal rekening moet houden.

Doordat er zoveel verschillende soorten hypotheken zijn en er veel verschillen zijn met betrekking tot de rente hebben wij besloten om een overzichtelijke tool te maken. Als je een keuze maakt tijdens het selecteren van de verschillende elementen dan wordt de pagina vanzelf aangepast. Elke keer als jij dus wat anders selecteert dan heeft dit invloed op de rente. Mocht je hier advies bij willen kun je altijd contact met ons opnemen dan zullen we je zo snel mogelijk helpen. Deze tool is vrijblijvend gratis te gebruiken, wij vinden het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de tarieven die er in de markt spelen.

Als we uitgaan van de hypotheekvorm Annuïteitenhypotheek, de rentevaste periode 10 jaar, rentetarief nhg, type bouw bestaande bouw, dan is de actuele hypotheekrente ING 1,84. De actuele hypotheekrente Rabobank is op dit moment 1,80. Dit is allemaal de huidige hypotheek rente en kan morgen weer anders zijn. Echter zijn dit allemaal standaarden die veranderen als je dus de verschillende selecties maakt. De getallen worden automatisch aangepast je hoeft dus niet op opslaan te drukken of te bevestigen. Nadat je de selectie hebt gemaakt raden wij het aan om alle rentes die voor jou interessant zijn op papier te zetten.

interior-maximale-hypotheek-berekenen

Hypotheekrente verwachting

De hypotheekrente verwachting in 2018 op korte termijn is dat het gelijk blijft. De economie trekt op dit moment aan en dit zorgt voor druk op de hypotheekrente. Dit betekent dat de hypotheekrente sterk toeneemd. Als je de ontwikkelingen omtrent de hypotheekrente in de gaten wil houden dan raden wij het aan om onze blog regelmatig te bekijken. Op deze blog wordt het laatste nieuws gedeelt omtrent alle onderwerpen.

De ontwikkelingen van de hypotheekrente zijn hetzelfde als de economische. Als de economie aantrekt betekent dit dat de hypotheekrente ook strijgt. Het is momenteel stabiel omdat de Europese centrale bank het lenen goedkoopt maakt en sparen onaantrekkelijk. Houdt altijd de markt goed in de gaten omdat er in 2018 nog van alles kan gebeuren, als het nu stabiel is dan kan het morgen opeens zijn veranderd. Er is veel concurrentie bijgekomen waardoor de marktrente gebruikt wordt om de hypotheekrente aan te scherpen.

TOP