Hypotheekadvies

Als je zoekt naar hypotheekadvies dan ben je bij de HypotheekGigant aan het juiste adress. Omdat je, jezelf waarschijnlijk afvraagt hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Wij geven onafhankelijk hypotheekadvies aan iedereen door middel van onze hypotheek vergelijker. Wij vergelijken constant de beste prijzen, de huizen, de rentes en meer. Dit wordt allemaal verwerkt in onze handige tool die je op de pagina hypotheek berekenen kunt vinden. Het kopen van een huis doe je niet van de één op de andere dag. Je hebt veel informatie nodig, je gaat elementen vergelijken en het kan veel stress met zich meebrengen.

Wij weten niet anders dat dit veel tijd nodig heeft om aan alle wensen te voldoen. Wellicht sluit je een oud hoofdstuk af of ga je voor het eerst samenwonen, dit zijn allemaal spannende momenten in je leven. Hierdoor kijken wij ook verder dan de laagste prijzen, wij kijken naar wat het beste bij jou past. Er zijn veel hypotheekadviseurs maar vaak zijn deze niet onafhankelijk. Ze hebben allemaal contacten of zelfs contracten om een % af te snoepen van de deal die ze maken.

Natuurlijk is dan alles wat zij aanbieden het "ideale" plaatje en is er geen betere adviseur. Ook heb je een adviseur nodig die om gaat met klachten. Want stel er zijn problemen, wil jij dit zelf oplossen? Pas dus op aan wie je advies vraagt. Een hypotheekadviseur van de bank verkoopt zijn eigen hypotheken aan je en is dus niet onafhankelijk, wel is deze vaak goedkoper. Hier zit dus een slimme organisatie achter, Goh waarom zouden ze toch goedkoper zijn?

Kosten hypotheekadvies

Mocht je om advies vragen aan een hypotheekadviseur van de bank dan kunnen de kosten voor hypotheekadvies vrij laag zijn. Dit komt zoals hierboven is aangegeven ze nauw samenwerken met verschillende organisaties. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de kosten hypotheekadvies per bank.

Bank                 Niet-starter    Starter
Rabobank         1300 euro     1000 euro
ABN AMRO       2100 euro     1750 euro
ING Bank          2100 euro     2100 euro
SNS Bank          2195 euro     1900 euro

Zoals je kunt zien vallen de prijzen mee. Toch zijn deze banken niet onafhankelijk en pakken ze nog meer winst. Maar stel de vraag aan jezelf of je wel echt hypotheekadvies nodig hebt?
Die vraag hebben wij ook gesteld, hebben mensen wel echt hypotheekadvies nodig of zouden ze het ook zelf kunnen?

Het antwoord daarop luidt is dat je het prima zelf kunt doen, ga opzoek naar een partij die onafhankelijk is zoals de HypothekenGigant. Bij ons heb je een handig en eenvoudige tool die alles met elkaar vergelijkt, je hebt geen adviseur nodig. Dit geld kun je goed gebruiken aan het uitgeven van bijvoorbeeld je inboedel. Koop er een mooie bank voor of andere meubelen. Waarom extra de kas spekken als je het zelf ook kan?

Dan kun je ook nog advies vragen aan verschillende andere partijen. De hypotheekadvies kosten van deze partijen zijn gemideld 1500 tot een slordige 3000 euro. Een hypotheekadviseur is hier maar 20-30 uur werk aan kwijt. Tel je winst maar uit ;). Dit kan dus betekenen dat jij iets meer tijd nodig hebt dan zijn "expertise", dan is de vraag heb je deze tijd er voor over? Als je even de moeite doet en het internet afspeurt dan zal je al snel informatie vinden die je nodig hebt om een hypotheek af te sluiten, en ook vind je de voordeligste partijen. Dit is geen hogere wiskunde en door tal van tools hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Nou hoor ik je denken zijn de kosten voor een hypotheekadvies aftrekbaar?
Dit is een optie maar toch zitten hier een aantal haken en ogen aan. De advieskosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Maar dit moet wel te maken hebben met de hypotheek zelf. De advieskosten voor verzekeringen bij de hypotheek zijn dan weer niet aftrekbaar.

Gratis hypotheekadvies

couple-looking-at-the-floor-plan_1098-2114Als het even kan besparen wij als nederlanders graag wat geld. Daarom lijkt ons het beste dat je gratis hypotheekadvies neemt via onze site. Wij zijn onafhankelijk en hebben een paar handige tools opgesteld, mocht je er niet uit komen kun je altijd vragen! Dit hypotheekadvies is vrijblijvend en volledig gratis dus maak ook gebruik van deze tool. Tenzij je vele euro's wil betalen aan iemand die vaak niet onafhanelijk is zoals we hebben beschreven in het stuk hierboven.

Wij hebben de kosten voor een hypotheekadvies vergelijken totaal gratis voor jou op in een tabel gezet. Veel partijen vragen een hoop geld en als je dat geld hebt klaar liggen kun je natuurlijk gebruik maken van een adviseur, echter deze adviseur is bijna nooit onafhankelijk en daarom is de deal met jou vaak te mooi. Wij willen voorkomen dat je onnodige euro's spendeert die je zelf goed kan gebruiken, helemaal bij het kopen van je eerste huis zal je eerder geneigd zijn om een adviseur te gebruiken. Wij zien dat mensen die al eens een huis hebben gekocht daarna niet meer om een adviseur vragen. In vele gevallen hebben ze al kennis opgedaan, toch wanneer je voor het eerst een huis koopt kun jij deze kennis ook al snel op doen of vrijblijvend gratis gebruik maken van onze tool.

TOP