Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Als je een huis wil kopen vraag je je natuurlijk af hoeveel hypotheek je kan krijgen. Dit hangt allemaal af van een aantal facetten. Daarom hebben wij een handige tool ontwikkeld waarmee je exact kunt berekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen in 2018. Door het beantwoorden van een aantal vragen zoals hoeveel je bruto jaarsalaris is, wil je een huis kopen met een partner, werk je als zzp of bij een bedrijf. Ook vragen zoals of je een studieschuld hebt of andere schulden hebt zijn van invloed op je hypotheek. Je moet je ook afvragen of je andere leningen of kredieten hebt.

Als je een maximale hypotheek wil dan houden de banken rekening met een aantal financiële elementen, zoals bijvoorbeeld je maandlasten. Als je voor het eerst een huis koopt dan kun je ook eventueel een starterslening overwegen. Dit is alleen beschikbaar voor mensen die voor het eerst een huis kopen. Een starterslening is een aanvullende lening naast je hypotheek. Door de starterslening kun je wel de stap maken om een huis te kopen.

Om een starterslening te krijgen moet je wel voldoen aan een aantal elementen, ook zijn er per gemeenten andere regels. Tevens scheelt het per gemeente welk bedrag je kunt lenen, het maximale bedrag is gemiddeld vast gesteld op 30.000 euro. Mocht je een starterslening willen afsluiten dan betaal je hiervoor 750 euro aan starterskosten. Bij elke gemeente betaal je dit bedrag er zitten hier geen verschillen in.

Maximale hypotheek berekenen

Je maximale hypotheek berekenen kun je vrij eenvoudig doen met een tool op de website van de HypothekenGigant. Deze tool geeft een indicatie van hoeveel je kunt gaan lenen om een huis te kopen. Als je een aantal vragen beantwoorden dan kun je door middel van de tool je maximum berekenen. De tool houdt onder anderen rekening met je inkomen, je partner, je schuld en nog veel meer. De tool kun je geheel vrijblijvend gratis gebruiken en zal nooit betaald worden.money-hoeveel-hypotheek-kan-ik-krijgen

HypothekenGigant is een volledige onafhankelijke partij dus wij staan garant voor de beste resultaten voor de mens. Op onze pagina hypotheek berekenen kun je alle laatste informatie vinden die je nodig hebt bij het berekenen van je maximale hypotheek. Om in aanmerking te komen voor een maximale hypotheek moet je aan een aantal eisen voldoen.

Tevens kun je er voor kiezen om je maandlasten van je hypotheek te berekenen. Op deze manier kun je precies weten hoeveel je maandelijks aan je hypotheek kwijt bent. Ook de maandlasten berekenen kun je op de website van de HypothekenGigant doen. Dit is vrij eenvoudig te doen aan de hand van een aantal stappen, vervolgens druk je op berekenen en hieruit volgt een bedrag, dit zijn je maandlasten.

Hoeveel kan ik lenen

Als je een hypotheek neemt kun je geld lenen, maar hoeveel hypotheek kan ik krijgen hoor ik je al denken. Ook hangt dit af van een aantal facetten. Als je maximaal wil lenen dan hangt dit af van je netto inkomen per maand, hoe je woonsituatie is en of je een partner hebt. Tevens is het belangrijk om aan tegeven of je schulden hebt ook niet.

Wanneer er schulden zijn dan zal je minder kunnen lenen omdat je eerst deze schuld nog moet aflossen. Ook hangt het af van of je zzper bent, vaste dienst verband, je leeftijd en lopende leningen. Wij raden je aan om niet maximaal te gaan lenen, want lenen kan in het begin interessant zijn, later komen de pijnlijke momenten.

In het begin ben je nog helemaal enthousiast omdat je wel genoeg geld hebt om een nieuwe keuken te nemen, een nieuwe auto of iets anders. Later komen hiervan de lasten want je moet het allemaal terug betalen, plus er komt nog een rente overheen. Als maximaal lenen niet nodig is doe het dan ook niet. Sparen is een betere optie om op deze manier wel tot de gewenste behoefte te komen, dan maar even sparen in plaats van onnodig te lenen!

Als je wel wil lenen dan raden we het aan om alles duidelijk op papier te zetten. Zet je maandlasten op papier, je uitgaven en je inkomen. Op deze manier heb je een helder overzicht van je financiële situatie en kun je precies te weten komen hoeveel je nodig hebt aan lening. Als je je afvraagt hoeveel kan ik lenen voor een hypotheek, dan kun je het beste onze tool gebruiken die eenvoudig je hypotheek laat berekenen. In 2018 mag je 100 procent van de waarde van je woning lenen.

Wanneer je een huis koopt dan kost niet alleen de hypotheek je veel geld, tevens betaal je voor een notaris en hypotheekadviseur. Heel veel mensen maken dus alleen een financiëel plaatje voor de hypotheek maar er komen veel meer kosten bij. Kijk dus uit bij welke partij je een hypotheek afsluit, een goede partij zal je inlichten over alle kosten. Ook is het goed om alle hypotheken uitgebreid te bestuderen zodat je alle informatie op een rij hebt en de juiste hypotheek kan afsluiten. Er is veel keuze en er zijn vele voordelen en nadelen, zet ze op een rij zodat jij de juiste stap zet! Je kunt hier meer over lezen op onze pagina hypotheekadvies.

TOP