Huis kopen

Een huis kopen is in deze tijd een interessante optie. De economie trekt aan en is momenteel erg stabiel en zo is de huizenmarkt ook erg stabiel aan het worden. Dit merken wij vooral door het aantal bezoekers op onze website. Doordat de huizenmarkt erg goed is kan het soms lastig zijn om een huis te kopen. Daarbij is het altijd spannend om je eerste huis te kopen je moet namelijk allemaal huizen gaan bezichtigen. En je gaat natuurlijk op zoek naar de beste hypotheek en bent dan ook vaak uren kwijt aan het hypotheek berekenen. Het kost tijd en overleg met je partner of familie. Je hebt bepaalde wensen en niet elk huis voldoet aan de wensen wat jij voor ogen hebt. Daarom zullen er een hoop huizen zijn die je direct weg kunt strepen en zal je door een hoop wijken gaan die jou ook niet aanspreken. Niet alleen het huis is belangrijk maar ook vind 50% het belangrijk dat ze goede buren hebben, een goede wijk maar ook dat er ruimte is voor kinderen.

Als je kinderen hebt is het belangrijk dat de wijk "kind vriendelijk" is, hierbij wordt gedacht aan spelen op pleintjes en fijne omstandigheden. Als dit allemaal in orde is dan twijfelen veel mensen nog om een huis te kopen.

  • Want kan het financieël gezien wel?
  • Wat moet ik allemaal regelen?
  • Heb ik een makelaar nodig?
  • En wat kost het allemaal wel niet?

Dit zijn allemaal belangrijke vragen die komen kijken bij het kopen van een huis.

Eerste huis kopen

Als we dan ons eerste huis kopen zijn we ook erg trots, we hebben veel dingen geregeld en kunnen eindelijk beginnen met een nieuw "hoofdstuk" in ons leven. Om een huis te kopen kun je een aankoopmakelaar in huren. Deze makelaar doorloopt het aankoopproces met jou maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde zaken/taken zelf te doen. De makelaar kan bijvoorbeeld onderhandelen over de prijs van het huis, de makelaar heeft goede connecties en kan ervoor zorgen dat jij niet elk huis hoeft te bekijken maar meteen aankomt bij het juiste. Hij kent namelijk de woningmarkt, weet welke huizen er verkocht worden en kan het je ook gelijk laten weten als er wat nieuws op de markt komt. Hij kan met jou mee gaan om huizen te bekijken en kan tegelijkertijd onderhandelen, ook kan hij je informatie geven over de buurt en je buren. Je weet precies waar je op moet letten. Dit bespaart je een hoop stress maar tegelijkertijd kost het wel meer geld, dit zijn allemaal belangrijke afwegingen.

Bij een tweede huis kopen gaat dit al veel sneller, je hebt veel meer ervaring en kent de klappen van de zweep. Je weet of je een makelaar nodig hebt of dat je toch via de online weg een huis gaat kopen. Dit zal dus minder stress opleveren omdat het niet meer nieuw is.

Huis kopen zonder makelaar

Een huis kopen zonder makelaar kan in deze tijd steeds eenvoudiger. Dit komt omdat het internet vele mogelijkheden biedt tot zelf onderzoek. Je kunt bepaalde sites gebruiken als "Funda" via deze manier is het eenvoudig om zelf een huis te zoeken. Je kunt zelf aangeven wat je zoekt doordat ze een eigen systeem ontwikkeld hebben. Ook kun je foto's bekijken en krijg je op deze manier een eerste indruk van het huis. Toch kom je niet alles te weten over het huis, je kent de wijk niet en weet dus niks over de mensen in de straat en je toekomstige buren. Ook komen niet alle huizen online te staan dus kun je er ook aan denken om toch een makelaar in te schakelen, mocht je niks online vinden.

Kan ik een huis kopen

Bij het kopen van een huis moet je jezelf afvragen "kan ik een huis kopen?". Veel mensen willen wel een huis kopen maar kunnen ze dit wel? Stel je bent een student en zit met een studentenschuld dan wordt het al veel lastiger om een huis te kopen. Ook als je nog je hypotheeklasten moet berekenen of andere problemen hebt dan kost dit allemaal tijd om te onderzoeken. Je kunt een soort van stappenplan voor het kopen van een huis hanteren. Hierin komen de onderwerpen waar je op moet letten bij het kopen van een huis.

crop-house-agent-giving-key_23-2147737932Er zijn veel stappenplannen verkrijgbaar via het internet maar je kunt er ook één zelf hanteren. Ga eerst na of je schulden hebt, hoe het totaal plaatje "financieel" in elkaar zit dus de totale maandlasten berekenen, wat kan ik kopen? heb ik nieuwe meubels nodig? Heb ik een hypotheek nodig en hoeveel kan ik krijgen? Dit zijn allemaal bijkomende kosten van een huis kopen en hiermee houden mensen vaak geen rekening mee, het is dus erg belangrijk dat je echt alles beschrijft en een goed stappenplan maakt.

Kosten huis kopen

De kosten van een huis kopen kunnen verschillen. Het ligt aan je wensen die je hebt, wil je een groot huis? een klein huis? maar ook ligt het aan de stad waarin je komt te wonen. Een huis in Amsterdam is gemiddeld duurder dan een huis in het oosten. Dit zijn allemaal belangrijke elementen die spelen bij een huis kopen. Wat nou als je geen geld hebt? Hoe kan ik dan lenen?
Je kunt ook een huis kopen zonder eigen geld, dit kun je doen door middel van een lening of een hypotheek. Let op "geld lenen kost geld" dit is een welbekende slogan en dit bestaat niet voor niets, je doet er beter aan om even door te sparen dan een dikke lening te nemen die je niet kunt dragen. Dit brengt tevens meer stress met zich mee.

Huis kopen zonder hypotheek

Is het verstandig om een huis te kopen zonder hypotheek?

Het is mogelijk om een huis te kopen zonder hypotheek maar dan moet je goed gespaart hebben. Toch is het vaak niet mogelijk ook brengt het enkele nadelen met zich mee. Bij verkoop van het huis heb je een overwaarde en dit houdt in de hele opbrengt. Mocht je een andere woning willen kopen dan kan dit problemen veroorzaken. Toch zijn er ook veel voordelen zoals dat het je rust geeft, een huis kopen zonder hypotheek betekent dat je geen schuld hebt aan de bank en dat je rustig verder kan gaan met je leven zonder dat je elke keer geld opzij hoeft te leggen. Ook wordt je woning niet belast met andere kosten en kun je geld sparen voor anderen dingen!

TOP